Цікаве запитання! а відповідь, мабуть, у кожного своя! )) Завжди подобались ці рослинки, вони виглядають якось екзотично на фоні інших квітів. Ще у школі збирала по однокласниках відростки їхніх ехінопсів та мамілярій) самим цінним екземпляром була стара ребуція забрана з маминої роботи прям в горщику (бо рясно цвіла щороку

) за часи студенства появилось кілька десятків голандців, а з ними мабуть і червоний кліщ... Поки я старанно гризла граніт науки далеко від дому, кліщ гриз мої кактуси

О яка печаль була, як почала хворіти моя улюблена ребуція, а я не знала як їй допомогти! Вся коричнева і навіть немає живого місця і жодної недоторканої дітки ((( почала шукати інформацію, найшла, взяла лупу, і жахнулась побачивши "ворога" в лице!)) прийшлось викинути старий кущ, рятувати там не було що! Проте було кілька коробочок з насінням і величезне бажання спасти улюблену рослинку родом із дитинства! ознайомившись з інструкцією посіву на якомусь сайті, всі насінинки були акуратно викладені в якусь плошку з-під оселедця...
І ось тут почалась якась магія!!! Просте захоплення переросло в ЛЮБОВ! Це ж скільки радості та щастя спостерігати, як проростає насінинка кактуса, як з"являються перші колючки, другі, треті... Щодня оглядаєш посівну плошку - а може комусь пісочок під корінчик підргебти? а може комусь помогти шкарлупку скинути? Перша пікіровка, хвилююча тривога - аби всі вижили, аби нікого не пошкодити... З якою ніжністю та турботою оглядаєш вирощені саме тобою красиві рослинки, а чудо-цвітіння твоїх вихованців - це просто феєрія позитивних емоцій!)
У кожного кактусовода своя історія любові! ) І я впевнена, що кожна із них прекрасна, адже пробуджує нас до ніжності та турботи, вчить бути терплячими, дуже самодисціплінує, а також дарує нам заряд позитивних емоцій

, яких багато не буває!