Радити, не наважусь, але... Було в мене щось схоже з Matucana madisoniorum. Два роки стояла пов"явша, як печене яблучко. Такою до мене і потратила. Що я тільки не пробувала: поливати і сушити, в тіньочок і на сонечко, під прозорий пластиковий ковпак в вологому і сухому стані... Коротше: танці з бубнами!

Правда, декілька раз перевіряючи корені, кожен раз бачила, що вони зовсім здорові, але ніякого натяку на чекаючі або всмоктуючі корінці. Десь вичитала про гарячу кореневу ванну.
Кактус разом з горщиком ставиться в посудину з водою біля 50"С. на час, поки промочиться водою. Рівень води в мене був десь на 1-1,5см нижче рівня грунту в горщику. В моєму випадку ванна тривала менше 5хв. Допомогло! Результат був помітний, як пригадую, вже десь на протязі тижня. Росте щасливо і зараз.
АЛЕ, і це важливо: була тепла (не жара!) сонячна літня погода; корені кактуса були без пошкоджень і через 10 днів після останнього "колупання" в горщику, грунт в мене такий рихлий, що просихає зазвичай вже через 3-4дні.
І цю процедуру я робила, як останню надію. І нізащо на світі не робила б "групової" процедури. Тільки переконавшись, що перший клієнт очухався, готувала б до екзекуції наступного