Re: "Гравийная" культура на цеолите

167
Systematist писав:Тільки не зрозуміло, чому фасадна назва добрива та на звороті український виробник зазначені лише російською мовою...
Дивно, якого це вони :-? На моїй упаковці все зазначено українською. Надіюсь це окремий випадок, а не тенденція...

171
Дякую за наводку, ZANDER і Олександре. Судячи з опису, хороші варіанти. В Епіцентрі є. Єдине що, мені здається, азоту замало для весни-літа (якщо ви - не любитель жорсткої культури), але для осіннього загартовування перед зимівлею було би корисним.

172
Вношу додатковий азот. Іншою проблемою подібних сумішей є відсутність джерела легкодоступного кальцію у їхньому складі. Це особливо актуально, якщо ви використовуєте м'яку воду для поливу. Я, наприклад, не ризикую використовувати воду з-під крану (у мене вона має pH ~10 і мінералізацію вище 300 ppm) для рослин на гравійній культурі. Тому, як вже писав, додаю кальцієву селітру й інколи водопровідну воду, але не більше 10%.

173
Systematist писав:А что, для "отдельных регионов" Украины отдельные правила?
Я бы за такую "региональную" продукцию штрафовал бы производителя, и запрещал бы её к продаже на территории Украины!
Вы ж сами всё понимаете, я не буду дальше...

174
Зрозуміло, Олександре. Дякую за інформацію. Ну, у мене вода м'ягша і мінералізація нижча, тому ця проблема менш актуальна.

А є якась вагома причина, чому використовуєте Новоферт для "зелених овочів", а не той для хвойних? І цікаво, до якого відсотку ви доводите азот за допомогою кальцієвої селітри?

175
так, питання до всіх добривщиків...
десь проскакувала інформація про правильне співвідношення азоту і калію 1:2
(до речі, саме така пропорція в PetersProfessional Blossom Buster)
хтось щось може прокоментувати?

наскільки я чув, на далекій півночі є якась сокколекція,
там інтенсивно використовують акварин хвойний NPK=3.11.38+ME
і результати цілком непогані

176
Справа лише в кількості. 500 гр поки забагато для моєї колекції, а меншими пакунками це добриво не випускають. ЕДТА, що входить до його складу, має доволі обмежений гарантований час зберігання, це десь 1 рік. Думаю, хелатори досить важливі в гідропоніці, тому варто мати свіжі добривні суміші.

На рахунок азоту, додаю ще 4-6%.

177
Peakspear писав:ЕДТА, що входить до його складу, має доволі обмежений гарантований час зберігання, це десь 1 рік.
Хм, цього не знав... Буду мати на увазі. Якраз півкіло добрива недавно взяв, думав, на все життя вистачить)).
На разунок азоту, додаю ще 4-6%.
Я неправильно питання задав... Правильніше буде так: скільки орієнтовно ppm (мг на літр розчину для поливу) азоту у вас виходить сумарно з добривом і селітрою?

Повернутись до “Грунт”