Peakspear писав:Ви теж таке використовуєте, чи вважаєте, що воно в чомусь програє вашому варіанту добрив?
Опишу, як прийшов до поточного варіанту. Спершу користувався Кемірою Люкс російського ви-ва, але цього року не зміг її знайти у Львові. Точніше, знайшов добриво з практично ідентичною упаковкою, але Тернопільського ви-ва і з іншим NPK, який мене не влаштовував. Видно, російську Кеміру Люкс перестали завозити зі зрозумілої причини, і якийсь наш бізнесмен вирішив скористатись славою бренду... Тому я почав подумувати над купівлею Крісталону Коричневого, оскільки він часто згадувався на форумах в позитивному світлі. Якісь інші варіанти з СНД не розглядав через недовіру до них (тепер, маючи вже більший об'єм знань на цю тему, розумію, що і в нас можуть бути хороші добрива). Але потім попалась мені одна стаття про гравійку для кактусів, де автор, розповідаючи про використання Крісталону, писав, що додає кальцієву селітру для збільшення частки азоту, при цьому не написав жодних цифр. Вірогідність, що в NPK, подібному до Крісталона, може не вистачати азоту для нормального росту сукулентів, мене дуже стривожила і заплутала, бо тепер, виходить, заново доведеться перелопачувати форуми для пошуку "правди", а з багатокомпонентними добривами я бавитись не хотів, тим більше не знаючи орієнтовної необхідної частки азоту (находив дуже суперечливу інфу на цю тему). Тому я вирішив скористатись досвідом практиків: я знав, що один досить відомий український кактусист використовує Peters Professional Blossom Booster 10-30-20, і, оскільки він був у мене в "друзях" в ФБ, я вирішив розпитати його, як успіхи з цим добривом, і про його методику. Він сказав, що після 5 років використання нарікань не має, і розповів деталі. Також сказав, що він теж колись читав на якомусь форумі, що в Крісталоні недостатньо азоту. Нарешті я був "озброєний" чіткою практичною інфою

і купив 1 кг цього добрива.