Re: нужен совет

781
Днём при 20 градусах, ночью немного ниже у меня все эти рода спокойно прорастали, а дальше не выше 25 градусов днём для сеянцев, иначе начинают притормаживать рост.

Re: нужен совет

782
На счёт Eriosice и Neoporteria не знаю, поэтому писать не буду. А вот за Copiapoa...не замечал я таких "прохладных" предпочтений, лучшие результаты прорастания были при дневной 27-29 и ночной 19-21. А вот уже сеянцы лучше содержать при дневной не выше 27.

Re: Перший посів

783
Доброго дня усім! Хочу поділитися успіхами, з часу першого посіву пройшло уже майже 11 місяців, сіянчики ростуть і поправляються. Коли краще переводити їх на сонце? Вони починають тягнутися, хоча і вже по максимуму дав світла через що в тепличці тримається температура +25 - +30.
Я настільки захопився посівами, що в моїй не великій тепличці вже закінчується місце для сіянців, а на полці лежить ще ціла гора насіння яке очікує свого часу. Тому і постає питання переводу старших посівів на сонце.
Вкладення

784
Минулої пятниці висіяв 8 позицій гімнокаліциумів, попередньо замочених в стимуляторі, на нього мене підштовхнули розмови про їхній чудовий ефект, ніби краще проростає і ростуть. Чесно кажучи розчарувався, оскільки на 3 день всю поверхню затягнуло нитками грибів, хоча й все було прожарене, пропарене і протравлене. Для себе зробив висновок, що стимулятор простимулював ріст бактерій, а насіння як звичайно почало сходити десь з 5 дня. Не буду говорити, що все так погано можливо потрібно проекспериментувати ще, зробити контрольний посів з стимулятором і без нього. А поки протравив протигрибковим препаратом.

785
Bohdan писав:Доброго дня усім! Хочу поділитися успіхами, з часу першого посіву пройшло уже майже 11 місяців, сіянчики ростуть і поправляються. Коли краще переводити їх на сонце? Вони починають тягнутися, хоча і вже по максимуму дав світла через що в тепличці тримається температура +25 - +30.
Я настільки захопився посівами, що в моїй не великій тепличці вже закінчується місце для сіянців, а на полці лежить ще ціла гора насіння яке очікує свого часу. Тому і постає питання переводу старших посівів на сонце.
Богдане, а у вас зараз сонце? У нас нема....
Можна обережно перевести старшi ciянцi на зимовку, перед цим просушити землю. Вони заснуть и перестануть тягнутися, їхню форму не буде втрачено, а Ви отримаєте мicце для нових посiвiв :)
Всего,
Xans

786
Якщо інтуіція підказує,що час на сонце.значить справді час,особливо мамілярії та астрофітуми.Точніше,потримати їх під лампами не поливаючи,поки не перестануть давати приріст і на зимівлю,враховуючи сезон.А дрібноту,лофи можна відсадити і знову під лампи до весни.
st.marian.sky@gmail.com

787
xans писав: Богдане, а у вас зараз сонце? У нас нема....
Можна обережно перевести старшi ciянцi на зимовку, перед цим просушити землю. Вони заснуть и перестануть тягнутися, їхню форму не буде втрачено, а Ви отримаєте мicце для нових посiвiв :)
Ну сонця не має, в Львові можна хіба, що мріяти про нього зимою! :) А от про перевід на зимівлю потрібно подумати.

790
Богдан, хотелось бы вернуться к вопросу об Эмистиме. Я тоже поначалу обрадовался и уже нашел, где его приобрести, но твое сообщение слегка озадачило. Как после указанной пропарки так быстро появился грибок? Лично у меня есть только предположение, касающееся воды, которой проливалась посевная смесь, точнее из какой хозяйственной утвари. Может она явилась источником заражения?

792
Просто иногда бывают проколы по мелочам, типа использования для полива резиновой груши, которая со временем накапливает внутри массу патогенов. Вроде и почву пропарил, и полил кипяченой водой, а грибок появляется. А причина проста. Хочется выяснить причину поражения, кто пользовался стимуляторами - подсказывайте.

793
Я користувався не Емистимом, там був якийсь інший препарат, жаль упаковку викинув. Воду я використовую кипячену, розпилюю з прозорої пластикової банки. Можливо це не вина стимулятора, може був погано пропарений грунт, а може і якийсь інший фактор. Після протравлення протигрибковим преаратом проблема відпала. Потрібно зробити контрольний посів з стимулятором і без.

794
доброго часу доби! підскажіть, в якому віці сіянці можна тримати без накриття ( вони в мене в горщиках під склом)? Сіянці ребуцій, сульок, любавій, астрофітумів, лоф. зараннє дякую)

795
После того, как я стала пользоваться только прокипяченной водой и пропаренными в микроволновке горшками, крышками, тазиками, проблема отпала. Стимулятор ни при чем. Грибки могут находиться на любой поверхности, в недостаточно пропаренной почве и воде. Я регулярно обрабатываю фунгицидами не только почву, но и тепличку. Споры носятся в воздухе и их не так много надо, чтобы попасть в плошку с посевами и натворить там бед...
одесский фонд любителей кактусов - www.asterias.od.ua

Повернутись до “Посів”