Вітаю, Володимире. В принципі та сама історія, вперше сіяв аріо, рік в парнику були, а зараз у відкритому горщику на підвіконні. Мінералка 3-5мм, намагаюсь частіше поливати - трохи стагнують, тут видно без варіантів, шок все одно у них буде, хоча виглядають більш-менш, не сухарі. На полив гарно реагують, видно що п'ють. retusus і scaphВладимр писав: 19/04/2024-22:59 На треті рік, як правило, рослини переводжу на загальні умови. При цьому рослини впадають в ступор та рік уходить на адаптацію.
Re: ARIOCARPUS !!!
167Я взяв дворічні сіянці, і поставив їх до усіх рослин на лоджию під звичайні умови, в мене немає теплички. Грунт легкий, проникнений, вода не затримується і відразу витікає через дренажі після поливу. Просто помітив, шо вони втратили тургор трохи, протягом місяця шо вони в мене. От і думаю, мало води чи багато води, чи вони просто дезадаптовані від зміни умов і недостатності світового дня. Прийшлося їх ще й притінити, бо західне вікно, сонце з'являється у самому розпаліВладимр писав: 19/04/2024-22:59 Доброго вечора!
Аріокарпуси віком 1-2 роки я до повного висихання грунту не доводжу. Грунт в мене повітропроникний. Рослини знаходяться під лампами в умовах десь 30-33С вдень, та 18-23С вночі. В такому вічі ці рослини невбивні. Звичайно, останнє речення треба читати в лапках.
На треті рік, як правило, рослини переводжу на загальні умови. При цьому рослини впадають в ступор та рік уходить на адаптацію. Можливо я чьогось не враховую.
169Питання до знавців цього чудового роду. В мене лише один ariocarpus, це ariocarpus retusus. Йому вже 20-25 років. За весь цей час він ще не разу не подарував мені квіточку. Як "змусити" його квітнуть?
170Надайте будь ласка фото рослини, та опишіть де він розташований та в якому грунті проживає.Ferrox писав: 11/10/2024-18:36 Питання до знавців цього чудового роду. В мене лише один ariocarpus, це ariocarpus retusus. Йому вже 20-25 років. За весь цей час він ще не разу не подарував мені квіточку. Як "змусити" його квітнуть?
171Розташований на балконі, південна сторона. Світла достатньо, тримаю не на самому сонці, а трохи у затінку. Зимівля така сама як і у інших, +10/12, іноді трохи нижче. Полив на весні та восени, в літку тримаю без поливу. Землесуміш: дарнова та листова земля, пісок 2х фракцій, перліт, дрібне каміння. Діаметр горшика 7 см