Re: Re:
141У С.Брака, у Р.Станіка, ще в когось. Процент схожости культурного насіння такий самий як і в будь-яких свіжих зернят - близько 100 відсотків. Ну може 90% - я тоді не рахував.Константин Дзюган писав:Романе, насіння скафів де купували і як взагальному всхожість?Роман Яковенко писав:Підтримую Константина - скафр це щось !) Я мрію про таке. А поки мрію - воно росте із сіянців)
До речі, в цьому році я ретельно порахував всі зернятка та записав точну кількість в свій посівний "Гроссбух", щось захотілося заморочитися)
Оце моя мрія:
Ariocarpus - forever !
143Це аріо Давіда Руббо так Романе це справді зразкова колекція для мрій))Роман Яковенко писав:У С.Брака, у Р.Станіка, ще в когось. Процент схожости культурного насіння такий самий як і в будь-яких свіжих зернят - близько 100 відсотків. Ну може 90% - я тоді не рахував.Константин Дзюган писав:Романе, насіння скафів де купували і як взагальному всхожість?Роман Яковенко писав:Підтримую Константина - скафр це щось !) Я мрію про таке. А поки мрію - воно росте із сіянців)
До речі, в цьому році я ретельно порахував всі зернятка та записав точну кількість в свій посівний "Гроссбух", щось захотілося заморочитися)
Оце моя мрія:
Я на фейсбуці неоднократно переглядав фото його колекції.Там і справді є на що подивитись.Благодатний для кактусів середземноморський клімат + грамотна голова = 100% успішна коллекція.
У нього є єхіноцереси з такими колючками що Mamma mia!!!
У деяких кактусоводів із Італії аріо до сих пір цвітуть еххх

Re:
145Когда-то кактусами увлёкся только из-за "лысых" форм. Прошло время, но значительного количества у меня их не появилось.
Долго был моей розовой мечтой один Echinocactus horizonthalonius, думал японский культивар, но недавно выяснил - это природная форма с "точным адресом": Echinocactus horizonthalonius VZD 293 Rancho La Campana, Coah.
Может у кого есть на продажу или семена, или сеянцы, или прям взрослый - с радостью бы приобрёл!
Долго был моей розовой мечтой один Echinocactus horizonthalonius, думал японский культивар, но недавно выяснил - это природная форма с "точным адресом": Echinocactus horizonthalonius VZD 293 Rancho La Campana, Coah.
Может у кого есть на продажу или семена, или сеянцы, или прям взрослый - с радостью бы приобрёл!
Вкладення
1469 евро за 1,3 см диаметром и он ваш. http://www.hajek-kaktusy.cz/en/rostliny ... rrency=EURСистематик писав:Может у кого есть на продажу или семена, или сеянцы, или прям взрослый - с радостью бы приобрёл!
148Ось на його сайті продається насіння http://www.hajek-kaktusy.cz/en/semena/e ... h-10-seeds
150Я вам ось іще що скажу: ця форма потім обростає колючками і стає такою ж як і інші хоризонти. Придивіться - на фото молоді рослини. Я взяв щоб посіяти в цьому році але мене одразу попередили, що такими як у "дитинстві" вони не лишаться. Те саме стосується ще здається двох польових номерів з інших місцевостей.
Ariocarpus - forever !