Дякую! Але що мені тоді робити з ними? Немає можливості поставити в більш освітлене місце. Вікна виходять тільки на північ.
Вдячна, що припустили назви моїх кактусів. Можливо, Ви зможете ще кілька моїх кактусів визначити.
Re: Допоможіть, будь ласка, розпізнати моїх колючих друзів!
678Доброго дня.
1, 4 - Mammillaria prolifera;
2 - Cereus peruvianus f.monstrosa;
5 - Echinopsis chamaecereus (дуже потянувся, не вистачає світла);
3 - Схожий на Cleistocactus strausii, якому не вистачає світла.
Мені здається, що вашим рослинам бракує світла. Яка сторона світу у вашого вікна?
1, 4 - Mammillaria prolifera;
2 - Cereus peruvianus f.monstrosa;
5 - Echinopsis chamaecereus (дуже потянувся, не вистачає світла);
3 - Схожий на Cleistocactus strausii, якому не вистачає світла.
Мені здається, що вашим рослинам бракує світла. Яка сторона світу у вашого вікна?
679Доброго дня Вам теж! Дякую велике за допомогу. Вікна виходять на північ.
Маю запитання щодо четвертого кактуса. Хіба кактус не висячий? Скажіть, будь ласка)
Маю запитання щодо четвертого кактуса. Хіба кактус не висячий? Скажіть, будь ласка)
680Раджу перенести кактуси з північного вікна, інакше їм постійно бракуватиме світла.Cactus_AR писав:... Вікна виходять на північ...
681Дякую за пораду, але немає можливості перенести їх в більш світле місце 

682KV73 (або хтось інший), можливо Ви допоможете мені визначити кактуси, які я виставила в темі «Помогите определить кактусы» (viewtopic.php?f=19&t=8172). Вони є одними з останніх.
683Проблему це повністю не вирішить, але додаткові екрани можна влаштувати для підсвітлення (дивіться фото). Ще можна зосередитись на колекціюванні не дуже вибагливих до світла рослин: малоколючкових гімнокаліціумів, нотокатусів, ехінопсисів, лофофор тощо.Cactus_AR писав:Дякую за пораду, але немає можливості перенести їх в більш світле місце
Коли "тиркне" кактусами досить сильно, то й можливості одразу з'являться

Re: Помогите определить кактусы!!!
6841. Eriocactus magnificus или какая-то пародия;
2. Melocactus , возможно azureus, плохо видно. Вообще я не представляю как можно определить вид мелокактуса...
3. Mammillaria elongata.
2. Melocactus , возможно azureus, плохо видно. Вообще я не представляю как можно определить вид мелокактуса...
3. Mammillaria elongata.
Re: Помогите определить кактусы!!!
685Будь ласка!Cactus_AR писав:...Можливо, Ви зможете ще кілька моїх кактусів визначити.
686Дякую. Скористаюся порадою.Денис писав:Проблему це повністю не вирішить, але додаткові екрани можна влаштувати для підсвітлення (дивіться фото). Ще можна зосередитись на колекціюванні не дуже вибагливих до світла рослин: малоколючкових гімнокаліціумів, нотокатусів, ехінопсисів, лофофор тощо.Cactus_AR писав:Дякую за пораду, але немає можливості перенести їх в більш світле місце
Коли "тиркне" кактусами досить сильно, то й можливості одразу з'являться. Наприклад, я й квартиру обирав обов'язково з виходом вікон на південь. Зараз сам страждаю від спеки, але рослинам добре

Помогите определить кактус:)
687Девушка подарила второй кактус, и попросила, что бы его не постигла судьба предыдущего.. Хочу узнать вид для выбора ухода за ним:)
Re: Помогите определить кактус:)
688Добрый день. Передайте привет такой девушке 
Это Mammillaria. Вид, к сожалению, не могу сказать, потому что такого плана маммиллярии лично для меня все почти на одно "лицо". Кстати, весьма неприхотливое и благодарное растение. Максимальное количество солнца, тогда она будет вся укутана колючками и волосками. Идеально - окно или балкон на южной стороне. Полив май-сентябрь раз в неделю-две, октябрь-апрель - без полива. Пересадить можно сейчас, можно весной в горшок на пару-тройку сантиметров больше. Очистить корни от старого грунта у вас скорее всего не получится без их повреждения. Поэтому просто перевалите растение: вымите с комом грунта, насыпьте на дно нового горшка слой дренажа (например, керамзита), далее слой земли, затем установите растение и засыпьте боковые зазоры землёй. Сверху корневую шейку присыпьте также дренажом (например, мелким гравием). Землю проще купить в магазине: полистайте форум, очень много есть информации про землесмесь. Конкретно для таких растений я добавляю в почву чуть ракушки/гипса/извести. После пересадки полив через неделю-две.

Это Mammillaria. Вид, к сожалению, не могу сказать, потому что такого плана маммиллярии лично для меня все почти на одно "лицо". Кстати, весьма неприхотливое и благодарное растение. Максимальное количество солнца, тогда она будет вся укутана колючками и волосками. Идеально - окно или балкон на южной стороне. Полив май-сентябрь раз в неделю-две, октябрь-апрель - без полива. Пересадить можно сейчас, можно весной в горшок на пару-тройку сантиметров больше. Очистить корни от старого грунта у вас скорее всего не получится без их повреждения. Поэтому просто перевалите растение: вымите с комом грунта, насыпьте на дно нового горшка слой дренажа (например, керамзита), далее слой земли, затем установите растение и засыпьте боковые зазоры землёй. Сверху корневую шейку присыпьте также дренажом (например, мелким гравием). Землю проще купить в магазине: полистайте форум, очень много есть информации про землесмесь. Конкретно для таких растений я добавляю в почву чуть ракушки/гипса/извести. После пересадки полив через неделю-две.
Re: Помогите определить кактус:)
689От переваливать с магазинным грунтом не советую, через пару лет корней не обнаружите. Только полная очистка корней от магазинного грунта и пересадка в свежую смесь.
690Вы знаете, думаю, все занимающиеся кактусами, фанаты. Помню в детстве даже через Днепр плавал с пакетом на шее за крупным песком на остров. Даже смешно вспоминать. Думаю, мои коллеги, регулярно совершают не меньшие подвиги во имя великой цели выращивания кактусов. В это смысле очень интересно прочитать К. Чапека "Похищенный кактус". И с юмором, и про кактусистов.filadisa писав: Вы сильный фанат кактусов, выбирая квартиру с солнечной стороной!)) Есть плюс, осенью-зимой-весной будет немного теплее