ingBear писав: Ростиславе, не зовсім розумію, чому ви так гостро сприймаєте слова Андрія... Скоріш за все, вони взагалі були адресовані не вам. Не виключено, що навіть мені..
Ігоре, те, що Ви називаєте гострим сприйняттям, сам "потерпілий" розцінив як можливість правоти, а я - як адекватну
реакцію на прояви неповаги до загалу - ніяк інакше розцінити початок кількох останніх дописів Андрія, на жаль, не можу.
І якщо таку "феноменальність" не спинити, де гарантія, що згодом не пішло б вкидання синдромів і діагнозів. Хлопці-
дівчата, якщо ви не поважатимете себе самі, вас не поважатиме ніхто.
IngBear писав: І якби ми дали йому можливість висловитись до кінця, а не чіплялись до слів, то не виключено, що він би й підкріпив свої слова якимись відсиланнями до наукових робіт. А тепер, може, вже й не дізнаємось...
Можливість висловитись до кінця має кожен, а відібрати її може тільки адміністрація сайту. Так само не виключено, що не підкріпив би, або підкріпив відсиланням до...Якщо "може, вже й не дізнаємось...", то Сонце не згасне і сукуленти будуть рости і в мінеральних субстратах, і в грунтових. А самі займемось практикою, а не чекатимемо порад з місць, де навіть суглинків нема.
ingBear писав: То ж давайте (хотілося б, щоб це почули всі) ставитись до обговорення як до дискусії, відкинувши емоції в сторону, а не як до суперечки, в якій мета - виграти будь-якою ціною, а не докопатись до правди...
Слушна пропозиція, але при цьому давайте пам'ятати, що ми всі насамперед люди, а не, скажімо, якісь хробаки, на які можна виплеснути кухонні помиї. Стосовно суперечки ( коректної ), то це один із проявів діалектичного, закону Єдності та боротьби протилежностей, який є рушійною силою прогресу. Ну і в даній темі кожному самому, озброївшись відповідними знаннями, доведеться докопуватись до своєї маленької локальної правди - успішного вирощування сукулентів в мінеральних субстратах.