Колеги, вітаю та передаю переклад листа Пільців:
Дорога Олено, вибач, але ми повинні сказати, що нам довелося закрити магазин насіння через наш дуже поганий стан і проблеми зі здоров'ям.
Ми дякуємо тобі та всім українським колегам за довіру до нашого розплідника!
Бажаємо вам всього найкращого в цей жахливий час, і щодня сподіваємося, що ця безглузда війна скоро закінчиться!
Тобі безпечно у твоїй частині міста?
Бажаємо всього доброго тобі, твоїй родині та тваринам

З повагою Бріджіт та Йорг
І моя відповідь:
Шановні Бріджит та Йорг.
Я була дуже рада отримати вашого листа. Шкода, що ваша фірма припинила роботу, але ви дуже багато зробили для нашого спільного захоплення кактусами та сукулентами! Вам є чим пишатися! Багато українських аматорів і я пишаємося, що працювали з вами протягом багатьох років. Ми дякуємо вам за чудове насіння та рослини, які будуть нагадувати нам усім про вас ще багато років

.
Людям похилого віку важко працювати, тому відпочивайте якомога більше і бережіть себе. Я передам ваші вітання всім нашим колегам.
На жаль, під час цієї страшної війни ми всі в небезпеці в усіх містах. І в усіх частинах столиці теж небезпечно. Позавчора, після чергового бомбардування Києва, в нас на добу пропала вода. Щодня по всій Україні з метою економії на кілька годин відключають електроенергію. І все це відбувається взимку! Страждають не тільки наші воїни на передовій, але й все мирне населення. Дуже важкі часи. Тому ми вдячні всім країнам і всім людям за будь-яку підтримку і допомогу - навіть просто у вигляді теплого слова

.
Дякуємо вам за підтримку нашої краіни загалом. І я особисто дуже ціную вашу участь в житті нашої сім'ї - ви навіть пам'ятаєте про моїх котів - це зворушує до сліз

. Подумки обіймаю вас

. І вітаю з Різдвом Христовим та Новим роком! Бережи вас Боже.
P.S. Для всіх іноземних колег:
Багато років нам нав'язували російську мову, і багато українців спілкувалися нею. В тому числі і я - навчалася в російськомовній школі та закінчила інститут за спеціальністю вчитель російської мови та літератури. Але тепер я, як і більшість українців, переходжу на нашу рідну українську мову. Тому що російська мова – це мова колонізаторів, з якими ми зараз воюємо. Тому моє українське ім’я Олена, а не Елена, як було російською.