На M.boolii щось напало

1
На маміллярії повзають якісь чорні продолговаті жучки/мошки, розміром десь 1-1,5 мм, рухливі, активні, і з одного боку рослина стала побита як ніби кліщом, але самого кліща я не побачив. Облив рефлекторно Санмайтом - жучки живі. Що це? Чим обризкать?

Вкладення
20240510_162322.jpg 20240510_162322.jpg Переглянуто 2690 разів 153.37 Кіб
20240510_162312.jpg 20240510_162312.jpg Переглянуто 2690 разів 110.37 Кіб

Re: На M.boolii щось напало

2
На фото не дуже можу розгледіти, тому по опису в повідомленні припускаю що це можливо трипси. У мене минулого року на Brasiliopuntia були кинулись, допомогло оприскування Актарою і після ще пролив під корінь, щоб отрута по соку рослини розійшлася.

3
RomanBi писав: 11/05/2024-18:07 На фото не дуже можу розгледіти, тому по опису в повідомленні припускаю що це можливо трипси. У мене минулого року на Brasiliopuntia були кинулись, допомогло оприскування Актарою і після ще пролив під корінь, щоб отрута по соку рослини розійшлася.
Так, я нагуглив фото, це вони. А яка кратність Актари була?

4
Не знаю чи тут можна давати посилання на сторонні форуми. Ось тут цитата з форуму де читав про пропорції "При опрыскивании те насекомые, на которых Актара попала, погибают за 30 минут. При поливе погибают все, где бы они не спрятались, но через 2 часа. У многих насекомых есть защита от попадания жидкости на тело, щитовки покрыты панцирем, у червеца белая шуба практически не смачивается водой, на них брызги почти не попадают, а пьют сок растения они постоянно. Растения, правда, Актару могут получить и через листья, но окружающим людям при опрыскивании достанется больше химиката. Концентрацию использовал в обоих случаях одну 0.8 гр./литр."
Можна вбити цю цитату в Гугл і знайдете звідки, бо там ще є інші пропорції, згідно інструкції "На всех инсектицидах вообще-то написаны инструкции. Актару разводят так:
1. Для опрыскивания - 4 гр на 5 литров воды.
2. Для полива - 1 гр. на 10 литров воды.
Я пользовалась, ничего не сожгла, результаты хорошие."
Відповісти

Повернутись до “Допоможіть!”