Re: Выставка во Львове.

16
К сожалению, здоровье не позволило присутствовать на последней львовской выставке... :( Потому и не фотографировал.
Есть немого фоток с предыдущих выставок, если интересно, могу завтра выложить.

18
Андрію, коли, пробігаючи повз виставку, думаєш про унітази, а бачиш перед собою кактуси, краще нічого не пиши, бо за буденними проблемами ти не помітив, що образив неодну людину. Ніякий нік не дає права когось ображати. Ти саркастично писав про капрікорне і сальйоне одного шановного пенсіонера-кактусиста, а, може, комусь цікавіше було б прочитати про те, що саме ця людина ще з 80-90 років успішно займалась вирощуванням сіянців блосфельдій і прекрасні кореневласні кущики і досі прикрашають кілька неостанніх колекції в Україні. «Штук 20-25 великих рослин»?- поряд стояла із півсотнею дорослих і неменшою кількістю невеликих рослин внучка одного з організаторів кактусного колекціонування у Львові, який в ті дні був прикутий до ліжка важкою хворобою і помер через кілька днів після виставки. Прикро було читати цих кілька їдких твоїх фраз. І що не сподобалось в тому, що пенсіонер-інвалід продавав за безцінь чудові доглянуті свої сіянці, щоб хоч щось заробити на купівлю нового насіння якихось омріяних рослин. Коли будеш пробігати повз якусь велику виставку в іншому місті, зверни увагу, що майже кожна велика рослина слугує вітриною для продажу сіянців. Це характерне для всіх сучасних виставок кактусів, принаймні в Україні.
Якщо не вдасться нам зібрати і показати фото з цієї виставки, думаю, що ми зможемо показати тут хоч деякі цікаві фото з наших балконно-віконних колекцій.
І ще хотілось би розповісти про анекдотичну історію з виставки. Радувало те, що до нас підходило багато діей різного віку, яких цікавили рослини. І от дівчинка, десь років чотирьох. Попросила, щоб мама купила їй кактус. На що мама відповіла:
-В тебе є свої гроші, якщо хочеш , купи собі.
Коли ця дівчинка дізналась, що кактус коштує 15 грн, зітхнула і сказала:
-В мене нема 15 гривень, я маю тільки 80

19
Шановні львів'яни! А чи не було часом на виставці дядечка-пенсіонера, прізвища, нажаль, не знаю, звуть Євген Карлович. Я років 10 тому вчилась у славному місті Лева, і саме від цього кактусиста привезла зі Львова багато кактусів, які і заклали початок моєї колекції. Вони і досі ростуть у мене, цвітуть і тішать. Бачила я його останній раз років зо 5 тому, коли останній раз була у Львові. Цікаво, як він там.

20
Шановна ira_tamagocha, Євген Карлович, незважаючи на те, що зараз змушений ходити з паличкою, був також на виставці із своїми сіянцями. В нього дійсно чудові доглянуті і здорові сіянці. Він ще і конструктор-винахідник - маю змонтований ним прилад для вимірювання вологості грунту. У нас, у Львові це актуально, особливо для рослин у більших горщиках- висока вологість повітря, часті дощі і можливі похолодання влітку часто збивають з пантелику, коли в черговий раз хочеш полити якусь капризну рослину, особливо це стосується каудексальних імпортних рослин

21
sirocco писав: а, може, комусь цікавіше було б прочитати про те, що саме ця людина ще з 80-90 років успішно займалась вирощуванням сіянців блосфельдій і прекрасні кореневласні кущики і досі прикрашають кілька неостанніх колекції в Україні
Для цього варто було б відкрити нову тему - я вважаю, шановний Габор Гейзович цілком на те заслуговує,
тим більше що саме під його впливом я зацікавився блосфелбдіями та ацтекіумами на власному корінні, хоча мої експерименти з цими посівами досі зупинилися на односантиметровому діаметрі і далі чомусь не розростаються.

sirocco писав: Якщо не вдасться нам зібрати і показати фото з цієї виставки, думаю, що ми зможемо показати тут хоч деякі цікаві фото з наших балконно-віконних колекцій.
Приймаю - непогана думка

23
sirocco! Красно дякую! рада була почути, що Євген Карлович, незважаючи на вік, має наснагу бувати на виставках. Так, його сіянці дійсно чудові! Наче і не живі рослини, такі чисті та бездоганні. За весь час у мене загинув лише один кактус, придбаний у нього, але за зовсім дивних обставин - згнив начисто буквально за добу, хоча перед тим набрав бутони, вочевидь його згубила фітофтора, яку мама принесла на балкон з помідорами...А ще він великий дотепник! Щоразу, як я приходила до нього, він задавав цікаві задачки на логіку і з хімії. І постійно жартує! Довгих років йому життя і міцного здоров'я!

30
sirocco писав:Андрію, коли, пробігаючи повз виставку, думаєш про унітази, а бачиш перед собою кактуси, краще нічого не пиши, бо за буденними проблемами ти не помітив, що образив неодну людину. Ніякий нік не дає права когось ображати. Ти саркастично писав про капрікорне і сальйоне одного шановного пенсіонера-кактусиста, а, може, комусь цікавіше було б прочитати про те, що саме ця людина ще з 80-90 років успішно займалась вирощуванням сіянців блосфельдій і прекрасні кореневласні кущики і досі прикрашають кілька неостанніх колекції в Україні. «Штук 20-25 великих рослин»?- поряд стояла із півсотнею дорослих і неменшою кількістю невеликих рослин внучка одного з організаторів кактусного колекціонування у Львові, який в ті дні був прикутий до ліжка важкою хворобою і помер через кілька днів після виставки. Прикро було читати цих кілька їдких твоїх фраз. І що не сподобалось в тому, що пенсіонер-інвалід продавав за безцінь чудові доглянуті свої сіянці, щоб хоч щось заробити на купівлю нового насіння якихось омріяних рослин.
Модераторы, агов!
Не делайте вид, что вы этого не читали.

Повернутись до “Виставки, ботсади, екскурсії, поїздки, гості”