Ну думаю тепер можна говорити про результати, скоріш за все вже більше нічого не зійде, хоча час від часу ще появляються нові сіянці. Отже:
AST myriostigma 40 шт зійшло 11шт
GYM baldianum 40 шт зійшло 0 шт
MAM candida 30 шт зійшло 15 шт (+ ще буде видно як відкриваються зернинки)
MAM laui v. Dasyacantha 40 шт зійшло 2 шт ( не факт що проростуть хоча 2 зійшли тільки 2 дні тому)
REB (Aylostera) muscula 40 шт зійшло 30 шт
Дуже розчарувався у gymnocalycium надіявся, що хоть кілька зійдуть, не знаю в чому причина.
Також зробив другий посів, взяв мілкий харчовий контейнер, пробив достатньо дірок, 2 см керамзиту + 2 см грунту з крупнозернистим піском + 0,5 см дрібного піску, зробив замочування насіння, все як має бути, висіяв рівними рядочками по кожному виду, тільки почали розтріскуватися насінини як моя плошка після звичайного прогрівання на батареї перекинулася і все перемішалося, добре хоть не дуже сильно, тому крупніше насіння вибрав акуратно та переклав зверху, а дрібне так і знаходиться в перемішку з тим піском, надіюся шар в 0,5 см не завадить пробитися на поверхню, іншого виходу просто не має, воно настільки дрібне, що просто злилося з ним.
Тепер зробив замовлення на такі види насіння:
Gymnocalycium damsii v centrispinum STO 981
Gymnocalycium friedrichii
Gymnocalycium anisitsii STO 986
Gymnocalycium stellatum STO-1581 Quilino
Помітив що на піску дуже зручно насінню, добре прогрівається + непогано вкорінюється всередину+ легко перемістити сіянчик маленькою ложечкою при тому не зашкодивши йому. Буду далі експерементувати буду бачити що з цього всього буде.
Re: Перший посів
752Богдане,звичайно,якщо є можливість зібрати насіння,краще це зробити і покласти його в холодильник.Завжди приємно потім отримати ще декілька нових сходів.Так само і новим надходженням це не зашкодить,особливо,якщо ці надходження з вашого списку гімнокаліціумів.
Вашому посіву 20 днів?Якщо немає проблем з водоростями чи пліснявою,можна і ще почекати.
Шар 0.5 см грунту для дрібних сходів може стати значною перешкодою,можна іноді його розворушувати,щоб вчасно помітити проростки і відсадити їх на вільне місце.
Вашому посіву 20 днів?Якщо немає проблем з водоростями чи пліснявою,можна і ще почекати.
Шар 0.5 см грунту для дрібних сходів може стати значною перешкодою,можна іноді його розворушувати,щоб вчасно помітити проростки і відсадити їх на вільне місце.
st.marian.sky@gmail.com
753Мому посіву вже вже 24 дні, плісняви не спостерігається, чому я дуже радий, я поки буду чекати, всеодно ще щось проклюнеться, навіть 1-2 і те добре. Я стараюся витягувати насіння на поверхню, вже як буде так буде.Марьян писав:Богдане,звичайно,якщо є можливість зібрати насіння,краще це зробити і покласти його в холодильник.Завжди приємно потім отримати ще декілька нових сходів.Так само і новим надходженням це не зашкодить,особливо,якщо ці надходження з вашого списку гімнокаліціумів.
Так, це нові надходження, сьогодні якраз маю забрати з пошти. НА який приблизно термін їх варто там залишити?
Gymnocalycium damsii v centrispinum STO 981
Gymnocalycium friedrichii
Gymnocalycium anisitsii STO 986
Gymnocalycium stellatum STO-1581 Quilino
Aylostera heliosa ssp theresae
Lobivia haagei v orurensis MK 263
755Надіюсь вистачитьМарьян писав:Якщо вистачить терпіння -на 2-3 тижні.

756Как для первого посева на мой взгляд , то совсем неплохо. А где вы семена заказывали?
С уважением, Борзов Е.А.
757Насіння заказував з каталогу, що розміщений тут на сайті "Киевский каталог семян". Також тепер отримав насіння з Харкова, від користувача kachan, дуже задоволений, рекомендую як класного поставщика (насіння в них власне, весь збір 2012 року, ціни доступні), ось ссилка http://www.leal-cactus.com.ua/index.php/ru/Borzov1982 писав:Как для первого посева на мой взгляд , то совсем неплохо. А где вы семена заказывали?
759Доброго дня усім! От і в мене повстала проблема зелиних водоростів або шось в тому роді.Астрофітуми вже підросли, починає пух прорізатися, ребуції теж нівроку ніби, а от мамілярії деякі тільки вилізли тиждень тому, хоча і є серед них що вже і місяць мають. Як скажете пересаджувати їх уже чи можна ще трішки почекати? І наскільки шкідливі ці водорості? За грунт не судіть бо свою помилку я визнав вже, другий посів зараз на піску проростає.
760Якщо ніяких тривожних сигналів у цьому грунті не було,я думаю,можна почекати.
st.marian.sky@gmail.com
761Нистатином притрусите и проветривайте почаще.
Мои сеянцы в месяц уже стоят вообще полностью открыто (приучаю постепенно) и поливаются раз в 3-4 дня, чтобы 2 дня земля стояла полностью сухая, т.е. я их уже приучаю к дефициту воды.
С уважением
Ната Эллис
Мои сеянцы в месяц уже стоят вообще полностью открыто (приучаю постепенно) и поливаются раз в 3-4 дня, чтобы 2 дня земля стояла полностью сухая, т.е. я их уже приучаю к дефициту воды.
С уважением
Ната Эллис
одесский фонд любителей кактусов - www.asterias.od.ua
762Я тільки почав тепер провітрювати після появи цієї зелені по 2-3 години 2 рази на день. Через скільки їх можна буде пересаджувати?Ellis писав:Нистатином притрусите и проветривайте почаще.
763да хоть завтра... утром выкопали, вечером посадили (корни должны подсохнуть). Через день опрыскали и поставили на восточное окно в пластиковом контейнере, через день уже можно обратно под лампы и опрыскивать сверху. Через неделю - первый аккуратный полив.
Проветривание можно потихоньку увеличивать до полудня.
С уважением
Ната Эллис
Проветривание можно потихоньку увеличивать до полудня.
С уважением
Ната Эллис
одесский фонд любителей кактусов - www.asterias.od.ua
765Доброго вечора усім. Нарешті попікував свої сіянці. Питання виділені сіянці astrophytum myriostigma безхлорофільні?