Re: Посев Ariocarpus

91
Рома так це й не мінералка якраз, землі там відсотків 10 точно є а то й мабуть і більше.
Тай 3 лампи по 13 ватт особливої погоди не зроблять, наврятчи вони почервоніють тут треба думати за те щоб вони сильно не повитягувались.

Дякую за пораду прийму до відома.Я просто чого так жорсто їх тримаю бо нехочу щоб вони згнили поки малишня то ніжні а як підростуть тут Ви праві 100 % можна землі добавити.

92
От поки малишня, то можна ім дати культуру пом'ягше) Але справа хозяйська.
Для себе я вже давно зробив висновок - поки аріо малі, можно їх тримати у дуже комфортних умовах.

До речі, сіяв недавно аріо , які купував у Романа Станіка ще по каталогу 12-13 року. Можу сказати, що схожість доволі висока - 47% Тобто з більш ніж тисячі насенин я отримав 494 сіянця. І я хочу сказати, що то є повноцінні і здорові сіянці !
Порції в Станіка більше 20 гарних зернин !

Паралельно сіяв насіння від Брека (каталог того самого року - ну ніколи мені було ! :-D , тільки в цьому році добрався).
Одразу скажу - в пакетиках порції доволі мізерні. Зазвичай це 9-10 зернин. Крім того, багато сміття і недорозвинутих зернин, які рахувалися в загальну кількість. Підсумок такий: кількисть зернин майже 600 штук. Але схожість дуже мізерна - 29,5% (175 шт.). ! З незрілого чи неякісного насіння з'явилося багато немічних, неповноцінних сходів. Досвід підказує що нічого нормального з них не буде. Десь третина сходів дуже слабеньки.
Якби це було "дике" насіння, я б радів, але з культурних рослин отримати такі жалюгідні результати дуже неприємно.

Робимо висновок: треба замовляти у Станіка !)
Ariocarpus - forever !

93
Посеял семена от Мирошниченко (большой выбор),всходы отличнейшие,свыше 70%.Надеюсь,что не появится водоросль(бич на песке) на керамзите от Романа.

94
Я вже кілька посівів сію на керамзиті від Романа і мушу сказати, що це добра штука, водоростей й справді немає. Єдине що сіянці при появі щетинок краще одразу пікувати на більш поживний грунт, ну це моє таке враження.

95
2 - Т.В.Н.: на керамзитовому піску водоростей не буде ! Якщо ви його простерилізували, посуд, і по можливості - насіння, тобто виконали найперші умови будь-якого посіву, то все буде добре, немає чого хвилюватися)

2 - GiorgioLviv : і це абсолютно правильно. Я роблю саме так - сіянці в керазитовому піску доти, поки не з'явиться перша туберкула, чи натяк на неї. Або можна пікірувати одразу, як будете впевнені, що все насіння вже зійшло. Молоді немає чим живитися в пустому керамзиті. Можно продовжити термін перебування сіянців в мінеральному субстраті, піджививши його незначною кількістью добрив при черговому поливі. Сіянці це допускають (тільки не треба експерементувати з більш-менш дорослими рослинами !).
Ariocarpus - forever !
Вкладення
Посів аріо цього року по каталогам Романа Станіка і Стівена Брека Посів аріо цього року по каталогам Романа Станіка і Стівена Брека

96
Очень нравятся ваши темы, Роман. Спасибо. Особенно про Ariocarpus-ы. Прямо заряжаете на новые дела). Давно-давно я увлекался кактусами. Потом, прошло. Вот теперь решил снова, но уже избирательно - только чилийцами. Сделал недавно несколько небольших посевов (кстати, у вас заказал керамзит и очень доволен). Но, вы своими темами, лишаете покоя)). Уже думаю: может, в виде исключения, и Ariocarpus-ами немножко заняться! :)

97
Я поддерживаю, постоянно читаю темы Романа. Хотелось бы узнать о посеве чилийцев и мексиканцев одновременно, на одних условиях, хотя бы первые 2 месяца!!!?

98
Дуже дякую за ваші слова. Радий, якщо мої теми надихнули вас по-новому подивитися на старе захоплення !)

На рахунок одночасного посіву "чілійців" та "мексиканців" у однакових умовах:

[tab=30]із власного досвіду може засвідчити те, що умови, які висувають до нас ці дві групи рослин, дуже різні.
"Чілійці" набагато чутливіші до зайвої вологи ніж "мексиканці". Тому я створюю однакови умови для тих і інших лише на стадії прорастання насіння. Це максимум місяц. Далі представники чілійської флори переходять одразу на відкриту культуру вирощування, а "мексиканці", в залежності від роду, можуть ще довгий час знаходитись у вологій атмосфері пластикових контейнерів.
Ariocarpus - forever !

102
Вот есть у меня вопрос к кактусистам. Не знал где задать
Вижу, что на фото есть бумажные ярлычки возле сеянцев, где прописана информация о растении: название и т.д. У меня тоже возникла такая необходимость - подписывать сеянцы в плошках. Посоветуйте, на каком материале нужно это делать (подозреваю, что обычная бумага или картон для этого не годится)? Где его взять? И какую информацию нужно писать? Заранее спасибо :)

104
Stanislav писав:Мои сеянцы Ариков, 4 года под лампами. Никак руки до них не дойдут.
Ух,ты-вот это да!Одним ударом сразу всех,и наповал! 8O Опишите поподробней вашу методику выращивания арио поэтапно,думаю всем будет интересно узнать для себя что-то нового,и использовать ее в своих посевах как вариант!

105
Фото-репортажи Романа об ario,что называются надихають.Очень нравятся о посевах мелкосеменных.Спасибо.
Первый свой посев-fissuratus и hintonii выращивал в жестких услових.На фото-3-х годичные сеянцы. Это уже посев декабря 2013-bravoanus.Месяцев 8 были по "колпаком"-во влажной среде.Сейчас на второй зимовке.Горшок 7 -ка А это годовалые confusus-все время под крышкой.Горшок 6-ка Ну и 3-х недельные fissuratus и kotschoubeyanus Последние посевы в кокогрунт,сврху-крупный песок.После пикировки- сверху керамзит и базальт.
Відповісти

Повернутись до “Посів”