Peakspear писав:Далі я дещо не зрозумів про 10-35-44.
Це я просто поділив на 10 і помножив на 2 те, що вийшло в моїх розрахунках (50-175-220).
Peakspear писав:Я рахував так: оскільки маса наважки збільшилась до 1,25 (внаслідок додавання селітри)
В перерахунку на грам так і буде: 6,4-22,4-28. І все би було вірно з розрахунками, якби ви збільшили в 1,25 раза вагу сухого добрива, а
потім розвели 1 г в літрі води. Але ж ці 1250 мг вже розведені в 1 л води. Значить, по факту, у вас там є 80 ppm азоту, 280 ppm P2O5 і 350 ppm K2О. Тому і краще рахувати ppm, менше шансів помилитись

. Потім ви розводите розчин в ~1,6 раза (якщо ви додаєте рівно 0,5 л, то в 1,5 раза, а якщо орієнтуєтесь при розведенні тільки на провідність, то в середньому в 1,6 раза, виходячи з ваших цифр), що і дає нам, як я нижче писав, ~50 ppm азоту, ~175 ppm P2O5 і ~219 ppm K2О. І, якщо виходити з того, що співвідношення NPK нам потрібне не лише для знання співвідношення, але й для розрахунку ppm азоту (ну і солей також), а також порівняння, при потребі, з чужим NPK, то можна сказати, що ваше NPK - 5-17,5-22, або 10-35-44.
Peakspear писав:Дійсно, гарне добриво це Peters Professional Blossom Buster. І чому я його не шукав в продажі на вагу...
А його на вагу продають лише кілька продавців, і це переважно 1 кг. В одного-двох є і малі фасовки, але там велика націнка.
Peakspear писав:Теж насіяв у цьому році кактусів з життєвими формами подібними до ваших, але оскільки я новачок у цьому, то навряд у мене вийде отримати результати достатні для порівнювання з вашими. Субстрат для сіянців теж неорганічний використовуєте? У вас вже переривчастий полив, чи вони ще маленькі і постійно у вологому середовищі? Не пересаджували ще якісь з них?
Я у гравійці теж новачок - всього лиш другий сезон бавлюсь. Так що ваші результати можуть бути і кращими

.
Субстрат в описаному мною експерименті - червоний граніт з цеглою.
Поливаю через 2-3 дні після просихання поверхні грунту. Хоча є підозра (хочу точно дослідити цей момент), що коли в гравійці є багато пористої складової, то грунт просихає рівномірно - тобто суха поверхня може свідчити, що він вже повністю сухий, - і це для мене дуже вагомий плюс. І ще одна підозра, що такий грунт може бути хоч весь час мокрим при високій температурі і достатній вентиляції... Бо є у мене одна вибаглива зараза, дворічна Frailea castanea (Хто б міг подумати? Може, то мені якийсь такий польовий номер від Станіка попався...), яка одна за одною гинула від гнилі в листовій землі з перлітом 50/50, навіть в пропареній, а в гравійці - хоч би шо, хоч і росте страшно повільно.
Пікував сіянці вже двічі - в гравійку, власне. Тут в мене ще є одне невияснене питання: чи потрібно взагалі пересаджувати у випадку гравійки, якщо ще вистачає об'єму для росту і грунт не надто засолений і не зарослий водостями? Такий грунт же, по ідеї, не злежується з часом (якщо це - не цегла чи акадама), як органіка... Можливо, хтось підкаже?
Peakspear писав:На рахунок концентрації/схильності до опіків. Роблю розчини з відносно низкою провідністю з цих причин:
Так, цілком може бути, як ви кажете. Єдине що консенсус відносно половинного зменшення доз добрив завжди пояснюється (якщо пояснюється) тільки часткою азоту.
Peakspear писав:YaraTera KRISTALON 3-11-38 BROWN - здається найкрутіший варіант. Можливо перейду на нього. Дякую, за підказку!
Ну, це добриво - мабуть, друге по популярності після "Кеміри Люкс" серед кактусистів

.