Звісно, зерном. А для Вас цей факт є ознакою первинності гумусу ? Для мене це лише значить, що не той "гумус" в головах керівників держави.Balanovskiy писав: Чем мы торгуем на международной арене, зерном или хлебом?
Balanovskiy писав: Да, растения растут и питаются переработкой гумуса, но гумус первичен?
Да, при стерилизации гумуса в нём ничего расти не будет до восстановления микрофлоры. Вот только микрофлора восстанавливается буквально на раз-два, а в граните\цеолите\пр. микрофлоры нет вообще. Я Вас удивлю таким фактом, что в лиственной почве из-под акаций после просеивания через сито 4х4 попадаются семена акаций, и вот после пропаривания\прожаривания земли и после отстоя её с поливом эти самые семена начинают всходить все как по команде...
Якщо для Вас це, буквально, істина в останній інстанції, то для мене це звичайна передпосівна процедура, або
брудний, навіть не науковий, експеримент. А от знак питання обнадіює.
Сподіваюсь, Вам відомо, що коли в середині 1930-их років на Середньому Заході США протягом кількох весен пилові
бурі знесли практично весь гумус з полів в Мексиканську затоку, урядом були фінансовані широкомасштабні наукові
дослідження. От тоді і з'ясувалось, що рослини живляться не безпосередньо гумусом, а саме мінеральними солями.
Американці швидко налагодили промислове виробництво мінеральних добрив і радянські чорноземи втратили рекордну врожайність, а згодом совєти взагалі стали регулярно імпортувати зерно. Але якщо ні вищенаведене, ні широкий розвиток усіляких -понік, навіть в Антарктиді, Вас не переконали, то давайте зупинимось на варіанті: Ваша колекція живиться гумусом, а моя - мінеральними солями.
Оскільки це вже прозвучало вдруге, то замість банального " від казуїста і демагога чую, " даруйте, Олеже, алеBalanovskiy писав: Я уже говорил, что это казуистика и демагогия.
Я скористаюсь вигідним моментом,
Щоб остаточно виграти дуель.
Бо " Ignorantia non est argumentum "
Сказав Спіноза, чи може Рафаель?